campanya_Specialisterne_Dinamarca

Creació de Talent Digital dins de la Neurodiversitat

 

Ens complau presentar-vos el projecte “CREACIÓ DE TALENT DIGITAL DINS DE LA NEURODIVERSITAT”, projecte impulsat pel Clúster Digital de Catalunya, amb la col·laboració d'Esade Creapolis i Specialisterne, i la participació d'Acceleralia i Gentis.

Aquest projecte pretén donar a conèixer el valor que poden aportar persones amb “neurodivergència” (autisme, asperger,...) en tasques relacionades amb el món digital, així com desenvolupar els mecanismes necessaris per incorporar-los de forma efectiva a les respectives organitzacions tot aportant-hi un plus de competitivitat.

La demanda de perfils tecnològics i d'altres capacitats esdevé un factor especialment crític. Per aquest motiu, el projecte en qüestió persegueix la identificació de perfils tecnològics idonis pel Clúster Digital dins la neurodiversitat, i a part de donar a conèixer l'autisme, demostrar com incorporar nou talent al sector digital pot ser una gran oportunidad. Les persones neurodivergents presenten capacitats específiques molt adients per el sector tecnològic que poden ajudar a cobrir les actuals necessitats i afavorir la retenció de talent. 

El projecte també aborda la dimensió social de la problemàtica, promovent la incorporació d'aquestes persones al món laboral, fet que esdevé un element de guany de competitivitat per a les empreses. 

El projecte consta de diferents fases:

1. Taula d'experts, celebrada el passat dijous dia 27 de gener via streaming, on es van abordar la comprensió d'aspectes clau i d'alineació d'expectatives del projecte.

  • Què és la neurodiversitat
  • Quines capacitats podem trobar en persones amb autisme i altres dins  la neurodivergència
  • Punt de vista de les persones neurodivergents
  • Proposta de valor econòmic i social d'inclure persones neurodivergents
  • Com aborden la inclusió de la neurodiversitat les grans companyies del món digital
  • Model de maduresa de la inclusió de la neurodiversitat
  • Bones pràctiques de la inclusió de la neurodiversitat

2. Identificació de quins són els perfils tecnològics que demanda el Clúster i com encaixen amb les competències presents dintre del col·lectiu neurodivergent, fet que té com a resultat un guany competitiu, i altres beneficis que ja es comencen a dur a terme a grans empreses a nivell internacional.

3. Una vegada identificades les necessitats definició i creació d’itineraris formatius per a cadascuna de les combinacions, facilitar la captació dels candidats amb les capacitats i el potencial per a poder donar resposta a tasques específiques al lloc de treball.

image (1)

Entitats Col·laboradores:

esadecreapolis_276_100-04

esadecreapolis_276_100-02

Entitats Participants:

Fund_Gentis_100px

Acc_200px

Clúster Digital 2022